• Uniek Yoga

Yin yoga

Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. De laatste 20 jaar is Yin yoga flink in populariteit gestegen. Het is de tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Het zijn in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel waarin alles er mag zijn, zoals het zich aandient in het nu!

Wat is dan anders aan Yin yoga
Yin yoga is de tegenhanger van de meeste andere yogavormen die Yang gericht zijn, actief en meer gericht op het sterk maken en verlengen van onze spieren. Bij Yin richten we ons meer op het bindweefsel. Spieren kunnen we kort en snel bewegen, maar bindweefsel heeft een heel andere structuur en is minder beweeglijk. Door langzaam en rustig in de houding te komen, en afhankelijk van de houdingen tussen de 1 en 6 minuten aan te houden, gaan we verstillen. Ons bindweefsel, ook het dieper gelegen bindweefsel, krijgt zo de kans om (weer) zachter, vochtiger en soepeler te worden.

Wat is bindweefsel
Om alles in ons lichaam, pezen, spieren en botten, zit een laagje bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat alles soepel en zonder wrijving langs elkaar heen kan glijden, de organen op hun plaats blijven en hun functie kunnen uitvoeren. Maar het bindweefsel kan ook uitdrogen, scheurtjes in ontstaan, overbelast raken en dan is er weinig rek. Ons lichaam is dan minder bewegelijk, raakt overbelast, dit kan als pijnlijk en stijf worden ervaren en ontstekingen geven. Bindweefsel is dus verbindend, ondersteunend en beschermt onze organen, geeft ons lichaam structuur en zorgt voor de aan/afvoer van voeding en afvalstoffen.

Wat doet Yin yoga?
Yin yoga zorgt voor een goede doorstroming van onze levensenergie. Deze levensenergie stroomt via onze meridianen (energiebanen) door het hele lichaam. Als onze levensenergie en de doorbloeding goed kunnen stromen heeft dit een positief effect op de gezondheid van onze organen, immuunsysteem en onze emotionele gesteldheid. Hierdoor kunnen we ons na een Yin yogales energieker en meer ont-spannen voelen!

Omdat Yin en Yang niet zonder elkaar kunnen, is het noodzakelijk voor onze gezondheid om balans te vinden. Doordat er in ons hedendaagse leven is al veel yang aanwezig is, o.a. door hoge prestatiedruk, smartphones en televisie, kunnen we er wel meer yin aan toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld door Yin yoga!

Lessen Yin yoga 

  • Dinsdagavond            19.45- 21.00 uur
  • Woensdagavond        19.45- 21.00 uur
  • Donderdagochtend     9.30- 10.45 uur

Wil je graag een privé Yin Yogales met maximaal 5 vrienden/vriendinnen/familie, mail dan naar info@uniekyoga.nl, voor meer informatie of via mijn mobiele nummer 0623659350.

Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. De laatste 20 jaar is Yin yoga flink in populariteit gestegen en kan nu ook gevolgd worden bij Uniek Yoga te Almere

Het samenspel van donker en licht,
onthult de schoonheid van het leven
Bron, Ingspire.nl