• Uniek Yoga

Restorative Yoga

We worden continue blootgesteld aan allerlei impulsen, die ons kunnen overprikkelen! Dit in de vorm van kunstlicht, televisie, computer, mobiele telefoon etc. Door al deze prikkels worden er stresshormonen aangemaakt, waardoor we constant onder spanning staan! Hierdoor raakt ons zenuwstelsel overprikkeld en dit kunnen we als stress ervaren. Wanneer er voortdurend stresshormonen worden aangemaakt, kan dit effect hebben op onze geest en lichaam, met bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk en hartritme, vermoeidheid, opgejaagd gevoel en burn-out.

Wat is Restorative yoga
De naam restorative zegt het al, je herboren voelen!
Dit omdat bij deze vorm van yoga, de yogahoudingen langer aangehouden worden door het gebruik van verschillende props (hulpmiddelen), zoals blokken, bolsters en dekens. Door deze hulpmiddelen, wordt ons lichaam volledig ondersteund en krijgt zo de kans om meer en dieper te ontspannen, tot rust te komen in de yogahoudingen.
Afhankelijk van de houding is dit tussen de vijf en twintig minuten per yogahouding. Na ongeveer drie minuten zal ons lichaam in een diepere rust komen en worden er minder signalen van de hersenen naar het lichaam gestuurd. De spieren ontspannen, de adem- bloeddruk – hartslag  en de aanmaak van stresshormonen verlagen. Hierdoor kom je van spanning in ontspanning!

Wat zijn de voordelen van Restorative yoga
Door alle hulpmiddelen, kan het er misschien op lijken dat je weinig  doet. Maar je doet juist veel. We zijn zo gewend aan drukte, actief zijn, dat het voor veel mensen lastig is om de tijd te nemen om helemaal tot rust te komen, te ontspannen. Dat klinkt misschien wat te gemakkelijk of iets wat je niet gewend bent, maar toch krijgt ons lichaam zo de kans om weer helemaal op te laden. Je weer helemaal herboren te voelen na de les!
Bij deze vorm van yoga proberen we een diepe ontspanning te bereiken door ons zoveel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld, door bijvoorbeeld stilte of zachte muziek en duisternis. Door gebruik te maken van een oogkussen en gedempt licht. We trekken ons als het ware terug van de buitenwereld en keren naar onze binnenwereld. Door vaker in een diepere ontspanning te komen, omdat je langer in een houding blijft, kunnen angsten en nervositeit verminderen.

Yoga Nidra

Dit is een yogavorm waarbij je liggend een stem volgt die je door een meditatie heen praat, die je uitnodigt om diep je eigen stilte in te gaan. Dit brengt je in een staat tussen slapen en waken in. Je bent wakker en alert, maar in een hele diepe ontspanning.

Yoga Nidra geeft je rust en ontspanning zowel fysiek, mentaal als emotioneel, verlaagt stress en vergroot concentratie, focus en helderheid.

Deze fijne combinatie van Restorative yoga met aansluitend Yoga Nidra geef ik éénmaal per maand, om helemaal ontspannen het weekend in te gaan!

Een keer per maand een les Restorative yoga en Yoga Nidra

  • In november is er weer een les Restorative Yoga in mijn yogastudio. We sluiten de les af met kruidenthee en wat lekkers.

Zonder leskaart meedoen kan, maar dan voor het tarief van een losse yogales!

Wil je graag een privé Restorative yogales met maximaal 5 vrienden/vriendinnen/familie, mail dan naar info@uniekyoga.nl, voor meer informatie.