• Uniek Yoga

Restorative Yoga

We worden continue blootgesteld aan allerlei impulsen, die ons kunnen overprikkelen! Dit in de vorm van kunstlicht, televisie, computer, mobiele telefoon etc. Door al deze prikkels worden er stresshormonen aangemaakt, waardoor we constant onder spanning staan! Hierdoor raakt ons zenuwstelsel overprikkeld en dit kunnen we als stress ervaren. Wanneer er voortdurend stresshormonen worden aangemaakt, kan dit effect hebben op onze geest en lichaam, met bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk en hartritme, vermoeidheid, opgejaagd gevoel en burn-out.

Wat is Restorative yoga

De naam zegt het al, je herboren voelen! Dit omdat bij deze vorm van yoga, je tijdens de yogahoudingen zoveel mogelijk ondersteund wordt m.b.v. verschillende hulpmiddelen, zoals blokken, bolsters, dekens en oogkussens. Door deze hulpmiddelen kan ons lichaam meer en dieper ontspannen, tot rust komen. Na ongeveer drie minuten zal ons lichaam in een diepere rust komen en worden er minder signalen van de hersenen naar het lichaam gestuurd. De spieren ontspannen, de adem- bloeddruk – hartslag  en de aanmaak van stresshormonen verlagen.

Wat zijn de voordelen van Restorative yoga

Bij deze vorm van yoga proberen we een diepe ontspanning te bereiken door ons zoveel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld, door bijvoorbeeld stilte en gedimd licht. Door vaker in een diepere ontspanning te zijn, kunnen angsten en nervositeit verminderen en onze nachtrust verbeteren.

Yoga Nidra

Dit is een yogavorm waarbij je liggend op je mat uitgenodigd wordt om diep je eigen stilte in te gaan. Dit brengt je in een staat tussen slapen en waken in. Je bent wakker en alert, maar in een hele diepe ontspanning.

Yoga Nidra geeft je rust en ontspanning zowel fysiek, mentaal als emotioneel, verlaagt stress en vergroot concentratie, focus en helderheid.

Deze fijne combinatie van Restorative yoga met aansluitend Yoga Nidra geef ik éénmaal per maand, om helemaal relaxt het weekend in te gaan!

Je bent van harte welkom bij een les Restorative Yoga en Yoga Nidra

  • De eerstvolgende is op vrijdagavond 20 september, van 19.45-21.00 uur. Als je ook graag mee wil doen, info@uniekyoga.nl

We sluiten de les gezellig af met kruidenthee en wat lekkers.

Je bent welkom om mee te doen met een combi lessenkaart Yin Yoga/Restorative Yoga, maar ook met een losse les. Voor meer zie mijn pagina Tarieven.

Wil je graag een privé Restorative yogales met maximaal 5 vrienden/vriendinnen/familie, mail dan naar info@uniekyoga.nl, voor meer informatie of via mijn mobiele nummer 0623659350.