Tevredenheid

In de maand september stond de deugd Tevredenheid centraal bij mijn Deugden yogalessen.

De mooie zin op de kaart, “met Tevredenheid heb je waardering voor de eenvoudige geschenken van het leven, vriendschap, boeken, een lach, een moment van schoonheid of een koele drank op een hete dag” spreekt mij aan. 

De mantra OH AH HUM

Een paar keer hebben we aan het begin van de les de mantra Oh Ah Hum met elkaar gechant.

Deze mantra helpt ons bij het zuiveren van onze gedachten, van ons spreken en ons hart.
Door het zuiveren is er meer ruimte om tevredenheid te voelen, te ervaren en uit te spreken.
De klank Oh brengt zuiverheid in ons denken.
De klank Ah brengt zuiverheid in ons spreken
De klank Hum brengt zuiverheid in ons hart.

Kom zitten in een gemakkelijke zithouding met een rechte rug op een meditatiekussen of op een mat. Je benen zijn in kleermakerszit of met je knieën gebogen, onderbenen op de mat en je voeten naar achteren gebracht. Als dat beide lastig is, kun je ook zitten op een stoel met je voeten stevig op de grond.
Plaats je beide handen tegen elkaar in Namasté gebaar voor je hart, je duimen raken hierbij lichtjes je borstbeen. Tijdens de mantra blijven je handen zo bij elkaar.
Adem in en breng je handen voor je voorhoofd terwijl je de klank Oh chant, dan breng je beide handen voor je keel en chant de klank Ah en tenslotte beide handen voor je hart met de klank Hum. Je verdeelt de tijd van de drie klanken zo lang als je uitademing duurt. Herhaal dit nog twee keer
Blijf met gesloten ogen nog in meditatiezit, zolang als voor jou fijn is en voel wat het chanten van de mantra voor je gedaan heeft. Plaats hierbij je handen zoals ze voor jou prettig liggen, in je schoot, in Gyan Mudra waarbij de duimen en de wijsvingers elkaar lichtjes raken, gesloten of open op je bovenbenen.

Lees meer over mijn Deugdenyoga lessen bij Uniek Yoga

Voor mijn Kinderyogalessen, op mijn website Uniek Kinderyoga