Samenwerking

Samenwerking is de deugd bij mijn Deugdenyogalessen in de maand oktober.

Ons hart werkt altijd met ons samen, of we er nu bewust van zijn of niet. Het mooie is dat hoe meer je aandacht gaat geven aan je hart, je meer en meer in verbinding komt met je hart. Zo ga je meer en meer voelen wat voor jou belangrijk is, waar jij blij van wordt. Van een massage, bij jezelf of door een ander, gaat onze hartenergie meer stromen.

Omdat de les over Samenwerking gaat, hebben we zittend tegenover de ander in kleermakerszit, elkaar om de beurt een heerlijke massage met twee penselen gegeven. Ik zeg bewust twee omdat het prettiger voelt als je aan beide kanten van je gezicht, armen etc. aangeraakt wordt.
Als je het thuis wil doen kan je ook op een stoel tegenover elkaar zitten, liggend op een zachte matras of in bed, een massage met penselen aan elkaar geven.

Spreek af wie als eerste gemasseerd gaat worden. Vraag ook aan degene die gemasseerd gaat worden of het goed is of je zijn/haar gezicht, haren, nek, hals, armen en handen mag aanraken met de penselen?

Zet tijdens de massage, als je het beide prettig vindt, rustige muziek aan.

Laat de ander, als hij/zij dat wil, zijn ogen sluiten en genieten van de streling van de penselen. Als een beweging op een bepaalde plaats van je lichaam toch niet fijn aanvoelt of het is te hard/zacht, dan altijd aangeven hoe je het dan zou willen, of dat stukje van je lichaam toch liever niet. Het is tenslotte jouw lichaam!

In de les hebben we allebei 10 minuten een massage gegeven en ontvangen en we voelden ons daarna heerlijk ontspannen. Vergeet vooral niet om elkaar na afloop te bedanken, want het is een groot cadeau wat je van een ander ontvangt!

Kijk voor meer informatie en wat Deugdenyoga is op mijn pagina Deugdenyoga

Bij mijn Kinderyogalessen doen we bij elke les een massage. Meer over mijn kinderyogalessen is te vinden bij Uniek Kinderyoga