Mind-Walk Workshop

Mind-Walk Workshop van zondag 14 oktober met als thema, Herfstwandeling.

Deze Mind-Walk Workshop was een herfstwandeling. Elk seizoen is weer anders en in de herfst maakt de natuur zich op om naar binnen te keren en los te laten wat losgelaten mag worden! Je ruikt de herfst, de bladeren verkleuren en de wind blaast alles schoon.

Samen met 11 deelnemers hebben we de vierbruggenroute gelopen in het prachtige gebied bij de Kemphaan in Almere.

Omdat we veel voorovergebogen zitten met onze schouders en nek, door bijvoorbeeld kantoorwerk, computer en mobiel, kan daar veel spanning vast blijven zitten. Daarom hebben we aan het begin van de wandeling onze spieren opgewarmd met losmaakoefeningen van onze schouders, nek en armen. Ook hebben we een Tai chi oefening gedaan om oude energie los te laten en ons lichaam te vullen met nieuwe energie.

Binnen de Mind-Walk zijn een aantal manieren om te wandelen. Bij elke manier brengen we altijd eerst de aandacht naar de ademhaling in onze buik, om helemaal in verbinding te zijn met onszelf.

Onderweg zijn we regelmatig even gestopt om bewegingen uit de yoga en tai chi te doen en hebben we wandelend in stilte of door in contact te zijn met een ander, genoten van het zonnige weer.

Het thema was loslaten en dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere keer. Mooie metafoor is dat er in deze route vier bruggen zijn, waarbij het omhoog gaan kan staan voor zwaarder en naar beneden iets ook lichter kan voelen. Voor de eerste brug heeft iedereen een steentje uitgezocht. Om dit steentje daarna in stilte te vullen met energie waar het op dat moment de tijd voor is om los te laten. Op de vierde brug heeft iedere deelnemer zijn steentje op geheel eigen wijze los gelaten in het water.

Voor iedereen was er daarna een kristal waarbij we in stilte wandelend, positieve affirmaties tegen onszelf hebben herhaald. Zoals ik ben energiek, ik ben krachtig, ik ben zorgeloos.

Voor de eindmeditatie, hebben we met materiaal uit de natuur iets gemaakt, dat symbool staat voor hoe het nu met je gaat. Na afloop van de Herfstwandeling hebben we nog genoten van koffie/thee met elkaar en was er ruimte om vragen en ervaringen met elkaar te delen.

Mind-Walk is een onderdeel van de activiteiten van Uniek Yoga. Wil je meer informatie, kijk dan bij  Uniek Yoga

Wil je meer informatie over de Mind-Walk Stiltewandeling die gepland staat op 11 november, kijk dan bij Mind-Walk Workshop

Als je graag meer wil weten over de 8 weekse Mind-Walk Training, kijk dan bij Mind-Walk Training