Mind-Walk Lentewandeling

Tijdens de Mind-Walk Lentewandeling op zondag 7 april was het heerlijk zonnig lenteweer, zoals bijna bij elke training of workshop die ik geef! Het is toch vaker droog en zonnig dan we misschien denken! Vooraf had ik een route in de bosrijke omgeving van het Almeerderhout in Almere uitgestippeld. Tijdens elke training of workshop doen we allerlei yoga en tai chi bewegingen, zijn er verschillende wandeltechnieken, adem- zintuig- en ontspanningsoefeningen en een meditatie passend bij het thema.


Mind Walk LentewandelingNa een kort stukje wandelen, waarin we onderling kennis kunnen maken, hebben we al onze gewrichten soepeler gemaakt en door het daarna wakker kloppen van elkaars lichaam. Het bewegen en kloppen zorgen ervoor dat eventueel vastzittende energie weer kan gaan stromen en afvalstoffen afgevoerd worden.

Binnen de Mind-Walk zijn er verschillende wandeltechnieken en een daarvan is bewust wandelen. Al wandelend geven we in stilte eerst aandacht aan onze ademhaling. Dit door te voelen met de handen op onze buik, of we adembewegingen in het buikgebied kunnen waarnemen. Dan gaan we met aandacht langs elk afzonderlijk lichaamsdeel. Dit met aandacht waarnemen brengt je helemaal in het moment, het nu!

Elk seizoen zijn de geuren, kleuren en geluiden anders. In het voorjaar is het een kakofonie van zingende vogels en zoemende insecten en heerlijke geuren van voorjaarsbloemen en frisgroen blad.

Tijdens de Mind-Walk Lentewandeling zijn we in stilte gaan zitten op de grond en hebben we in tweetallen, gevoeld, gekeken en geroken aan iets wat onze aandacht trok, bijvoorbeeld een bloem. Daarna aan elkaar, dat wat we hierbij hebben ervaren aan de ander vertelt. Is een mooie oefening om helemaal bij jezelf te blijven en goed te luisteren, zonder te onderbreken, naar degene die vertelt!

Bij de meditatie aan het eind van de wandeling zijn we onder een kleurendouche geweest en hebben weggespoeld wat losgelaten mocht worden. Zodat ook onze energie, net zoals in de lente, vrijuit kan stromen.

Elke Mind-Walk Workshop of Training is voor mij zo genieten. In het begin wordt er door de deelnemers onderling nog druk gepraat en naarmate we langer wandelen ontstaat er steeds meer stilte. Stilte om te kunnen genieten van de omgeving en dat wat we daarbij ervaren. Het helemaal mogen zijn in het moment, het NU!

Na afloop genieten we onder het genot van thee/koffie en een koekje nog wat na en is er ruimte voor vragen, of om gezellig met elkaar na te praten over dat wat er ervaren is.

Voor de 8 weekse training is meer informatie is te vinden bij Mind-Walk Trainingen en voor de workshops op zondagochtend bij Mind-Walk Workshops.