• Uniek Yoga

Deugdenyoga

Wel eens van deugden gehoord? Vast wel in de zin van “Het doet mij deugd”. Wat betekent, dat iets je blij maakt. Zo is het eigenlijk met alle deugden, want het zijn kwaliteiten/innerlijke krachten die een positief effect op ons hebben. Er zijn wel 100 deugden, enkele voorbeelden daarvan zijn Kracht, Liefde en Dankbaarheid.

Iedereen heeft al deze kwaliteiten in zich, al kan de ene deugd meer ontwikkeld zijn dan de ander. Door tijdens een yogales uitgebreid aandacht te besteden aan één specifieke deugd,wordt je je meer bewust van deze kwaliteit.

Deugdenyoga is ontstaan vanuit het Internationale Virtues project van de Canadese Linda Kavelin Popov. Zij heeft een methode ontworpen voor het opvoeden van kinderen, maar stimuleert ook volwassenen om in hun kracht te komen! De door Linda Popov beschreven deugden inspireerde Patty Jongemaets van Dolfijn Wellness tot het ontwikkelen van Deugdenyoga.

Hoe ziet een yogales eruit?
De yogales doen we met behulp van een deugd. De deugd die van toepassing is, diepen we in 3 tot 4 weken helemaal uit. Door een aantal weken met dezelfde deugd bezig te zijn, gaat deze nog meer betekenis voor ons krijgen!
We beginnen de 1ste les met het lezen en bespreken van de Deugdenkaart van de maand. Welke zinnen op de kaart trekken je aan of vallen je op? Elke les is anders, omdat ook elke deugd anders is! Tijdens de lessen doen we yogahoudingen, ademoefeningen, het zingen van mantra’s, meditaties en gebruiken affirmaties die passen bij de betreffende deugd. Door het gebruik van affirmaties, wordt een deugd nog meer bekrachtigt in je leven.

Door inspanning gaan we tijdens de les naar ontspanning!

Wat doet Deugdenyoga
Omdat ieder zijn eigen yogapad volgt, is Deugdenyoga voor iedereen toegankelijk. Deugdenyoga zorgt voor een positieve verandering in ons dagelijkse leven, omdat het ons hoofd, hart en ziel met elkaar verbindt! Je ervaart eenheid in je lichaam, geest en met de ander!

Ben je enthousiast geworden na het lezen wat Deugden voor je kunnen betekenen, geef je dan op voor een kennismakingsles Deugdenyoga!

Lessen Deugdenyoga

  • Woensdagochtend 11.30-12.45 uur
Deugdenyoga stimuleert volwassenen om in hun kracht te komen