Kracht

Kracht is de deugd bij mijn Deugdenyogalessen in de maand november.

Bij kracht denken we al snel aan fysiek sterk zijn, maar kracht is zoveel meer en is overal in terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Kracht van Liefde, Kracht van Aanraking, Kracht van Verbeelding, de Kracht van Zachtheid, de Kracht van Geluid, maar ook van Stilte en is nog zo veel meer!

Deze maand stond de deugd Kracht centraal tijdens mijn yogalessenKracht van Verbeelding, met behulp van een steentje

Ga gemakkelijk zitten op een stoel of op je meditatiekussen en leg een steentje in je rechterhand.

Sluit je ogen en voel hoe je steentje aanvoelt. Is deze ruw of glad, wat is de vorm, groot of klein, warm of koud.
Doe dan je hand open en laat het steentje een poosje op je rechterhand handpalm liggen. Ervaar wat je voelt.

Plaats dan met gesloten ogen je steentje in je linkerhand en ga met je aandacht naar rechterhand en voel dat het steentje er nog ligt, alsof het niet verplaatst is. Voel het steentje ook liggen in je linkerhand. Gebruik je verbeelding. Met de kracht van verbeelding kunnen we zoveel manifesteren en we zijn zoveel krachtiger dan we denken!

Laat ook in je linkerhand dit steentje een poosje liggen en leg het dan voor je op de grond. Ervaar je beide handen, kan je verschil voelen of voelen ze hetzelfde?

Kracht van Stilte

Een van deze lessen hebben we in Stilte gedaan, met uitzondering van het inleiden bij een meditatie aan het begin en bij de eindontspanning.

Hoe is het om de hele les in Stilte met elkaar te zijn? Stilte kan fijn zijn, maar ook onprettig aanvoelen. De week erna teruggekregen dat het heel fijn was en ook het verzoek om dit vaker te doen.

Kracht van Geluid, met het zingen van een mantra.

Een mantra is een klank, een woord of een zin die je krachtiger maakt door te herhalen. Ook door een mantra tegelijk te zingen/zeggen maak je deze nog krachtiger! Mantra’s bestaan al heel lang en zijn meestal in het Sanskriet, dat is een hele oude taal.

Elke mantra heeft weer een andere betekenis. Een mantra maakt rustig en helpt je ook om je meer in jou kracht te laten komen. De mantra die hier mooi bij past, is de mantra Ram.

Plaats je handen maar op je buik net boven je navel, bij je krachtcentrum. Ook wel het solar plexus, zonnevlecht, manipura genoemd. Misschien kun je daar iets voelen of waarnemen?

• Met onze handen op onze navel zeggen we 7 keer het woord Ram. Dit woord zeggen we langgerekt en krachtig op elke uitademing.
• Voel terwijl je de mantra zegt waar je in je lichaam misschien iets kan waarnemen.
• Blijf hierna nog even in stilte zitten, om te ervaren hoe het voelt in jou.

Kracht van Aanraking, door een massage.

Dit hebben we gevoeld door met drie personen, om de beurt, elkaars handen te masseren met een zelfgekozen olie van Doterra.
In onze handen zijn de energiepunten te vinden van alle organen en gewrichten. Dus door onze handen liefdevol aan te raken geven we ons lichaam heling, liefde, genezing en verzachting.

Heerlijk om dit eens thuis te doen, bij je partner, je kind of met wie je dit fijns wil delen.

Kijk voor meer informatie en wat Deugdenyoga is bij Uniek Yoga op mijn pagina Deugdenyoga

Bij mijn Kinderyogalessen stond deze maand ook de deugd Kracht centraal. Meer over de kinderyogalessen is te vinden bij Uniek Kinderyoga